Vuosi 2021 paketissa

Nyt lienee hyvä aika muistella hieman edellistä vuotta, eli vuotta 2021 (täältä voit lukea, millaisilla ajatuksilla lähdin vuoteen 2021 ja verrata, miten hyvin nuo toiveet ja tavoitteet vuoden aikana konkretisoituivat). En vietä uuttavuotta ja koen sen muutenkin ahdistavimpana juhlapyhänä, sillä se muistuttaa minua aina siitä, miten elämä on kovin rajallista ja maallinen taival on jälleen yhden vuoden lyhyempi, eikä rakettien pauke ainakaan helpota tätä ahdistusta. Kuitenkin tällä kertaa jätin aikaisemman vuoden hyvillä mielin taakseni, sillä vuosi 2021 oli IRL elämän osalta harvinaisen epämiellyttävä ja kuluttava - toivottavasti alkanut vuosi 2022 tuo mukanaan uusia ja parempia tuulia.

Virtuaalihevosten osalta vuosi 2021 oli omalta osaltani kuitenkin oikein onnistunut. Pystyin harrastamaan siihen tahtiin kuin se vain IRL elämän puitteissa on mahdollista enkä ottanut turhaa stressiä asioiden suhteen, vaikka välillä tulikin pidettyä hieman pidempiä taukoja - tai ehkä ennemmin "taukoja", olen kuitenkin viikoittain käynyt vähintään pyörähtämässä foorumin puolella ja jotain konkreettisia tekoja harrastukseni hyväksi olen saanut aikaan vähintään kerran kuukaudessa. Myös tallien päivittäminen kesällä 2020 päättyneen taukoni jälkeen on edennyt kivasti. Vuoden aikana otin myös lisävastuuta aloittamalla SLA:ssa luonnetuomarina, minkä lisäksi otin TYH:n laatuarvostelussa kilpailu- ja sukupisteiden rinnalle tuomaroitavaksi jälkeläispisteet. Keskustan keväinen katoaminenkaan ei harrastustani haitannut, vaan melkeinpä päin vaston, sillä se antoi tilaa ja aikaa mm. Hirttivaaran uudistamiselle. Inspiraatiotani eivät latistaneet edes uudessa Keskustassa käydyt hieman kärkkäämmät harrastuksen yleistä ilmapiiriä ja muita osa-alueita koskeneet keskustelutkaan.

Mutta mitä talleillani sitten tapahtui? Teini-ikään ennättäneen Hirttivaaran vuosi oli erittäin onnistunut. "Hirttivaara 3.0" inspiroi minua tosi paljon ja puuhastelenkin tallin kanssa tällä hetkellä kaikista mieluiten.Talli koki tosiaan keväällä kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen ja sisällöllisesti paljon muutoksia ja uudistuksia (niistä voit lukea tarkemmin tästä postauksesta). hevosten ikääntymisen muuttaminen satunnaiseksi oli varmaan yksi parhaista muutoksista ikinä, sillä nyt olen saanut rauhassa käyttää nuoret varsalaatiksissa jne. Tallieni kasvattimääristä on tulossa postaus vielä myöhemmin, kunhan ensin saan kaikki kasvattilistat ajan tasalle, mutta voin jo nyt sanoa, että vuosi 2021 oli Hirttivaaran koko historian toisiksi tuotteliain, lisäksi tallin 100. kasvatti syntyi keväällä. Loppuvuodesta heräteltiin henkiin myös Joululoikka-estekilpailu, joka on viimeksi järjestetty vuonna 2017.

Sîr Angrenin osalta vuosi oli myös ihan onnistunut. Keväällä talli jäi hieman sivuun keskittyessäni täysillä Hirttivaaran uudistamiseen ja myös loppuvuodesta kasvattimäärät hieman hiljenivät. Hevoskanta on kuitenkin uudistunut vuodessa aika paljon, kun lähes 60 vanhempaa hevosta pääsivät pikseliponien taivaaseen. Uusia hevosiakin olen ostellut jonkin verran, plus sitten tietenkin kaikki tallin omat kasvatit. Vuosi 2021 päättyi Angrenin osalta kuitenkin niin, että tallista löytyi hevosia 60 eri rodusta 383 yksilön verran (luku ei täysin vastaa todellisuutta, sillä en ole kaikkia hevosia ennättänyt vielä lisätä listoille, mutta sillä mennään). Angrenin päivittäminen ajan tasalle on vähän sellainen ikuisuusprojekti, joka jatkuu taas tänäkin vuonna, enkä aio siitä kyllä yhtään minkäänlaista stressiä ottaa. :D

Seuraavaksi Trullinummi. Sekin sai uuden ulkomuodon muistaakseni vuoden 2021 alkupuoliskon tai alkukesän aikana, mutta en mene tästä kyllä takuuseen, sillä en rempan ajankohtaa ihan tarkkaa muista. Trullis on aina ollut vähän sellainen on-off-talli aktiivisuutensa suhteen ja se on nyt loppuvuodesta jäänytkin taas hieman paitsioon. Kesällä puuhastelin tallin parissa tosin yllättävänkin aktiivisesti. Trullikseen syntyi varsojen lisäksi muutama vasikka ja kissanpentu, lisäksi talonväen iloksi hankittiin kani. Talliin majoitettiin poikkeuksellisesit myös yksi yksityishevonen.

Radgbug Racersin ravuritkin kisasivat yllättävän ahkerasti, mutta mitään suurkilpailumenestystä ei tainnut tulla. Muutenkin ravureiden kanssa on ollut ihan kiva puuhailla, vaikkei se ja ylipäätään Radgbugin (ravureiden) aktiivisuus ehkä näykään niin paljoa muille harrastajille. Minulle kuitenkin riittää se, että itse tiedän panostaneeni niihin viime vuonna huomattavasti paria aikaisempaa vuotta enemmän ja vieläpä oikein hyvällä mielellä. Laukkureita kilpailutin edelleen tosi laiskasti ja muutama hevonen ennättikin ikääntyä CAS:n mukaan niin, ettei niitä tarvitse enää kilpailuttaakkaan. Näiden suhteen täytyy tänä vuonna kyllä oikeasti tehdä jotain päätöksiä - harmittaa, että moni suvultaan ihan potentiaalinen hevonen meni käytännössä ihan hukkaan.

Korpinmustan koirien kanssa aktivoiduin hetkellisesti kesällä, mutta aika hiljaistahan kennelissä on ollut. Innostus taisi muistaakseni latistua, kun en oikein löytänyt sopivia isä- ja emäehdokkaita pentueita varten.

Toinen vuoden 2021 uusista projekteista oli Aasitalli Aasila, joka näki päivänvalon elokuussa 2021. Aasi- ja muulikeskustelu taisi olla tuolloin kuumimmillaan ja se innoitti tallin perustamiseen, joskin olin jotain vastaavanlaista projektia pyöritellyt mielessäni jo aiemmin. Aasien kanssa en ole tainnut vielä ennättää kilpailemaankaan, mutta muulitamma Supreme Sparklen kanssa aloiteltiin kisauraa matkaratsastuksessa.

Ja viimeisenä vielä toinen vuoden 2021 uusista projekteista, Virtuaalivaruste, jonka perustin heinäkuussa. Virtuaalinen varustekauppa on ollut haaveeni jo pitkään, mutta vasta viime vuonna uskalsin sellaisen perustaa.Varusteita tehdessä olen taas hieman saanut tuntumaa piirtämiseen, vaikka sopiva piirto-ohjelma onkin edelleen hakusessa - GIMPin kanssa en enää oikein osaa toimia ja sen tilalle kaavailemani FireAlpacankin kanssa on ollut hieman ryppyjä rakkaudessa. Joka tapauksessa tämä on ollut kiva ja erilainen projekti ja toivottavasti se jatkuu sellaisena tänäkin vuonna!

Huh, olisikohan tässä taas riittävästi juttua. Lyhyesti tiivistettynä voisin vielä siis sanoa, että viime vuosi oli oman harrastukseni osalta oikein onnistunut. Pitkästä aikaa oikeasti viihdyin tämän harrastuksen parissa ja tuntuu, että olen hiljalleen taas löytänyt itselleni sopivan tavan harrastaa ja olen osannut olla armollinen itseäni kohtaan, mitä tulee aktiivisuuteen ja to do-listalla roikkuviin ja sinne kasautuviin asioihin.


Millainen vuosi 2021 oli sinun virtuaalihevosharrastuksesi osalta?

Kommentit

Suositut tekstit