Hirttivaaran uusi tuleminen

Hirttivaara on vanhin toiminnassa oleva tallini ja suomenhevoset ovat aina olleet se rotu, joka on lähinnä sydäntäni. Tästä huolimatta Hirttivaara on ollut viime vuosina erittäin laiminlyöty, jopa epäinnostava, projekti. Suurin syy tähän on ollut yleisen virtuaalihevosharrastusintoni kokeman laman lisäksi se, ettei piirtäminen ole ollut minulle enää muutamiin vuosiin helppoa. Piirroksista ei tule mielestäni tarpeeksi hyviä, en keksi sopivia aiheita, laitteet takkuilee jne. 

Vaikka alkuvuodesta uhosinkin ensin käyväni Angrenin hevoset läpi ja laittavani tallin kuntoon ja sitten vasta siirtyväni Hirttivaaran kimppuun, meni tämä suunnitelma uusiksi. Hirttivaara oli ollut mielessäni jatkuvasti viimeistään tuosta postauksesta lähtien ja maaliskuun alussa palo tallin ilmeen uudistamiseen oli käytännössä ylitsepääsemätön. Hiljalleen suunnittelin tallille uuden ulkoasun ja uudistin tekstejä, kunnes kaikki oli julkaisuvalmista.

Ja siinä se nyt on, Hirttivaara uudessa ilmeessään, tuhkista nousseena!

Vaikka kovasti Hirttivaaran vanhasta ulkoasusta ja sen värimaailmasta pidinkin, koin luonnollisena laittaa ulkoasun vaihtoon, kun talli koki sisällöllisestikin melko paljon muutoksia. Uusi yksinkertainen ulkoasu vie meidät myös melko lähelle sitä, miltä Hirttivaara silloin lähes 13 vuotta sitten näytti, joskin värimaailma taisi silloin olla hieman rusehtavampi.

Yksi suuri muutos oli myös se, että Hirttivaara tulee jatkossa olemaan pääasiassa valokuvallinen talli. Piirroshevoset tulevat olemaan mukana kuitenkin niin kauan, kun piirroskuvalliset yksilöt elävät ja tarvittaessa erikoisemman värisille hevosille voidaan valokuvien sijasta ajatella käytettävän piirroskuvia. Tallin hevosten ikääntymistä on myös hidastettu, minkä ansiosta voin keskittyä tallin hevosiin ja niiden kasvuun ja kilpauraan paremmin, eikä pieni hiljaiselo tallin parista tee niin suuria tuhoja.

Samalla olen käynyt myös tallin hevoskantaa läpi. Osa vanhemmista hevosista on päästetty vihreämmille laitumille, osaa odottaa sama kohtalo laatuarvostelujen jälkeen ja osa on päässyt "virallisesti" osaksi uutta Hirttivaaraa. Muutama hevonen elää vielä eräänlaisessa limbotilassa, mutta niidenkin tulevaisuus tulee selkiytymään lähiaikoina. Myös uusia kasvatteja on syntynyt viisi kappaletta.

Hirttivaaran uudistumista oli tarkoitus juhlistaa suuremminkin ainakin kisailuilla ja varsamyynnillä, mutta Keskustan poissaolon vuoksi päätin luopua tästä ajatuksesta. Ehkä tallin synttäreitä juhlistetaan kesällä isommin tai järjestetään loppukevään aikana jotakin muuta ohjelmaa, saa nähdä. Olen kuitenkin onnellinen, että Hirttivaara on nyt sellaisessa kunnossa, että sitä kehtaa esitellä muillekin.

Kommentit

Suositut tekstit