Sîr Angren ja rotujen kierto

Olen jonkin aikaa ja etenkin nyt kuluneen kesän- ja syksyn aikana pyrkinyt keskittymään Sîr Angrenissa tiettyyn hevosryhmään kerrallaan. Taisin idean tähän pölliä joskus Ionicin blogista (Uusi työskentelytapa Ionicin kanssa, 08/2017), mutta vasta nyt olen ihan toden teolla noudattanut tätä kiertävää harrastustyyliä. Kierto on tapahtunut järjestyksessä kylmäveriset, lämppärit, ponit ja se on toiminut nyt melko hyvin, sillä olen parin täyden kierron (eli puolen vuoden) aikana saanut käytyä kaikki tallin hevoset läpi.

Idea on siis ollut hoitaa kuluvan kuukauden aikana pääasiassa sen kuukauden hevosryhmään kuuluvien yksilöiden asioita - eli vaikkapa käydä läpi kisakalentereja, suunnitella varsoja ja kuopata hevosia. Kilpailuihin olen kuitenkin ilmoittanut kaikkien ryhmien hevosia, sillä meidän kilpailutahti on kuitenkin sen verran hidas, eikä tiettyjen lajien kisoja ole turhan paljoa tarjolla. 

Toki tässä systeemissä on se huono puoli, että välillä hommat jäävät kesken. Esimerkiksi Keskustan EJ-topaan on jäänyt joitakin isä-/emäehdotuksia, joita en ole ehtinyt käydä läpi, kun seuraavassa hevosryhmässä on ollut taas sen verran työnsarkaa (plus muiden tallien asiat, Angrenin kasvattilistojen yms päivitykset jne). Pahoittelut siis siitä, että näihin vastaaminen on välillä kestänyt!

Nyt kun pahin myllerrys Angrenissa on ohi ja vanhoista hevosista päästy pääsääntöisesti eroon (muutama muinaisjäänne odottelee vielä sopivaa kumppania varsaa varten), on aikaa jäänyt muillekin projekteille, eli viime aikoina erityisesti ravureille ja koirille. Nämäkin olen saanut tässä sivussa aika kivasti ajan tasalle, ravureista eläköityi iso osa ja koirat ovat kilpailleet yllättävän ahkerasti syksyn aikana. Pentueita pitäisi vielä suunnitella..

Kiva ja tehokas harrastustahti ja -tyyli on siis taas toistaiseksi löytynyt. Kauanko tätä kestää, en tiedä, mutta toistaiseksi tämä on tosiaan tuntunut sopivalta tässä epätasaisessa harrastustahdissa. Ei tule jäätyä liiaksi kiinni niihin kivempiin rotuihin ja hevosiin ja unohdettua niitä vähän vähemmän inspiroivia.

Kommentit

Suositut tekstit