Tallipohdintaa

Vuosien saatossa virtuaaliharrastukseni on päässyt hieman räjähtämään käsiin, eikä harrastus ja talliprojektit ole enää sellaisella tolalla, että ne toimisivat yhteen oikean elämäni ja sen kiireiden kanssa (tosin siitä voidaan olla montaa mieltä onko näin koskaan ollutkaan, mutta nyt ongelmat ovat aiempaa suurempia ja "häiritsevämpiä" ainakin omasta mielestäni). Angrenin päivittäminen on aloitettu jo viime kesänä ja sen toiminta jatkuu pitkälti ennallaan, joten tämä postaus koskeekin sitten kaikkia muita projektejani.


Ensimmäisenä tarkasteluun pääsee Hirttivaara, joka on vanhin edelleen toiminnassa oleva tallini. Minua harmittaa kovasti, että talli on ollut hieman sivussa jo useamman vuoden ajan. Syynä tähän on ollut pääasiassa kuvaongelmat - olen kärsinyt järkyttävästä art blockista muutaman viime vuoden ajan, eikä pakolla piirtäminen ainakaan auta asiaa, mikä Hirttiksen hevosten kuvista (ja niiden puutteesta) varmasti näkyykin. Vuosittaisen piirrostuotantoni voi nykyään laskea kahden, ehkä jopa yhden käden sormin, kun reilut viisi vuotta sitten piirroksia syntyi valehtelematta varmaan lähes päivittäin. Vaikka kovasti haluaisin jatkossakin pitää Hirttivaaran puhtaasti piirrostallina, on minun olosuhteiden pakosta otettava talliin piirroskuvien rinnalle myös valokuvalliset hevoset. Myös hevosten ikääntyminen saattaa muuttua hitaammaksi tai satunnaiseksi, mutta katsotaan ensin, miten kuvamuutos tulee asioihin vaikuttamaan. Samalla ajattelin uudistaa koko tallin ilmeen ja mahdollisesti jonkin verran myös sisältöä. Suuria muutoksia on siis luvassa, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa, sillä haluan saada ensin Angrenin ajan tasalle.


Radgbug Racersin tulevaisuuden suhteen on vielä melko hämärät näkymät. Olen pohtinut reaali-ikääntymiseen siirtymistä, mutta toisaalta myös tallin toiminnan päättämistä. Jos talli lopettaisi, laukkahevoset ja raviponit siirtyisivät Angreniin ja suomenhevoset Hirttivaaraan ja näiden jälkeläiset tulisivat kilpailemaan todennäköisesti muissa lajeissa. Ehkä yhden-kaksi ravuriakin voisin säilyttää, esimerkiksi Trullinummessa tai yksärinä. Lämminveriset joutaisivatkin siis mitä todennäköisemmin myyntiin tai kuoppaan - mitä toisaalta en haluaisi tapahtuvan, koska hamstraajan luonne ja asioista luopumisen vaikeus. Ehkä voisin luopua vain laukkahevosista? Radgbug ei kuitenkaan ole uudistuslistallani ensimmäisenä, joten minulla on onneksi vielä aikaa selvittää ajatuksiani tallin, sen toiminnan ja hevosten suhteen.


Kolmantena, Trullinummi. Trullis on jo aika hyvä nykyisellään, mutta toisaalta minun tekisi mieli muuttaa tallin toimintaa maatilamaisemmaksi, eli hankkia enemmän muitakin eläimiä kuin hevosia. Ennen lisähankintoja pitäisi kuitenkin varmaan saada nykyinen nautapuoli kuntoon ja ehkä suunnitella myös uutta miljöötä, sillä nykyisellään tallin pihapiiri ei todennäköisesti toimisi maatilasuunnitelmieni kanssa. Lisäksi reaali-ikääntyminen houkuttaisi, ainakin muiden kuin hevosten kohdalla.


Viimeisenä kennel Korpinmusta. Koirien kanssa painin vähän samoissa ongelmissa kuin Hirttivaarankin kanssa, eli kuvat ovat ongelman ydin. Korpinmustakin tullee siis todennäköisesti muuttumaan "sekakenneliksi", eli piirroskuvien rinnalle otetaan valokuvalliset koirat.


Kommentit

Suositut tekstit