Mitä kuuluu harrastukselle (osa 2)

Huomaan, että oma virtuaaliharrastukseni on jälleen kerran jonkinlaisessa murrosvaiheessa. Toki sellaistahan elämä on, jatkuvaa muutosta. Tällä kertaa tarve muuttaa omaa harrastustapaani pohjautuu pitkälti uudehkoon elämäntilanteeseen (vauva ja muutto ihan omaan kotiin) sekä toive yksinkertaisemmasta, luonnonläheisemmästä elämästä. Niin paljon kuin virtuaalihevosharrastuksesta ja esimerkiksi pelaamisesta pidänkin, poden monen tunnin koneella istumisesta huonoa omaatuntoa. Ehkä tämä on jokin lähestyvä kolmen kympin ikäkriisi, en tiedä, mutta koen muutoksen ylipäätään elämässäni välttämättömänä ja se vaikuttaa pakolla myös virtuaalihevosharrastukseen. Lopettamassa en kuitenkaan ole eikä se ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmissa tulevaisuudessakaan, vaan suurimpana teemana tässä kohtaa on tietenkin harrastuksen pienentäminen.


Suurimmalti osin tämä muutoksenkaipuu vaikuttanee Sîr Angreniin, jonka toimintaa aion pienentää. Vaikka olenkin melko huono luopumaan asioista, olen alkanut käymään tallin hevosia läpi hieman kriittisemmällä silmällä ja esimerkiksi nyt touko-kesäkuussa hevosmäärästä karsiutui reilut 50 yksilöä pois, kun ennätin käydä lämminveriset sekä poneista amerikanponit läpi. Myös tallin rotuvalikoima mahdollisesti supistuu jossakin vaiheessa. Yritän kuitenkin välttää virheet, jotka edellisellä suuremmalla hevosten karsintakerralla kymmenisen vuotta sitten tein - tuolloin karsin vähän turhan rankalla kädellä etenkin lännenratsastus- ja askellajihevosia, aiheuttaen samalla peruuttamatonta vahinkoa esimerkiksi tallin arabikasvatukseen.

Hirttivaaran osalta tarkoitukseni on miettiä entistä enemmän syntyviä kasvatteja sekä uusia hevosia noin ylipäätään. Tällä hetkellähän arpaonni vaikuttaa mm. syntyvien kasvattien sukupuoleen, mikä taas tuottaa minulle turhia kasvatteja, jotka jäävät roikkumaan myyntilistoille. Tämän arvontaosuuden todennäköisesti siis poistan, vaikka satunnaisuus onkin ainakin omasta mielestäni ollut mukava lisä.

Myös Tinun Tallin hevosmäärä pienentynee tässä hiljalleen, kun useampi hevosista on lopettelemassa kilpauriaan tässä loppuvuoden aikana. Näistä kotiin jäävät varsat on tarkoitus katsoa sillä silmällä, että saisin hevosmäärän samalla hieman tippumaan. Aasitalli Aasila taas on sellainen tavoitteeton hyvän mielen projekti, joka saa roikkua mukana toistaiseksi nykyisessä muodossaan. 

Ja sitten murheenkryynit Trullinummi, Korpinmusta ja Virtuaalivaruste eli projektit, joista en oikein tiedä, mitä niiden kanssa tekisin. Trullinummi on roikkunut useamman vuoden löyhässä hirressä ja käytännössä (taas) taukoillut viimeisen vuoden verran ainakin. Ehkä uudistan ja vähennän hevoskantaa, tai sitten annan tallin ajelehtia vielä jonkin aikaa. Kyseessä ei tosiaan mitenkään erityisen aktiivinen talli ole, joten sinänsä muutoksilla ei ole ns. kiire. Korpinmustan koirien kanssa painin pitkälti samojen ongelmien ääressä. Virtuaalivarustetta tekisi mieli uudistaa, mutta se on jäänyt talliprojektien jalkoihin. Myös tarinaprojekti Helka ja Sintti jäivät vähän unohduksiin ja isompien projektien jalkoihin, vaikka inspiraatiota kyllä olisi, kunhan kaksikolle vain löytyisi uusi sopiva kotitalli.

Vastuutehtäviä minulla ei tällä hetkellä ole TYH:n laatuarvostelun tuomaripestiä kummempaa ja sen olen pystynyt toistaiseksi hoitamaan ongelmitta arvioitavien hevosten vähäisen määrän vuoksi. SLA:n tuomaroinneista otin vauvan takia taukoa tämän vuoden loppuun ja jos taukoileva laatuarvostelu jossakin välissä palaa, joudun mahdollisesti miettimään luonnetuomarin tehtävistä luopumista. Jotain hyvää yhteisen harrastuksen eteen haluaisin kuitenkin tehdä, etenkin kun harrastajamäärät ovat muutenkin tässä viime aikoina niin kovasti vähentyneet, joten mitään lopullisia päätöksiä luonnetuomaroinnin osalta en ole vielä tehnyt.


Tällaista tällä kertaa. En oikeasti

Kommentit

Suositut tekstit