Aasitalli Aasila 1v

Aasitalli Aasila juhli nyt elokuussa 1v synttäreitään. Mitään tapahtumaa en ole saanut järjestettyä, mutta juhlitaan nyt sitten aasiaiheisella blogipostauksella.

 

Hankin ensimmäinen virtuaaliaasini Cindyn Sîr Angreniin maskotiksi Aasikartanosta tammikuussa 2014. Muistelisin, että tuohon aikaan oli jokin pieni aasibuumi meneillään ja aaseja näkyi silloin tällöin talleilla maskotteina. Yhden muulinkin muistan. Aasikartanon kautta oli tuolloin mahdollista saada tuontiaaseja ja tallin sivujen mukaan sieltä lähtikin maailmalle viitisenkymmentä aasia, joista osa oli tuonteja ja osa Aasikartanon omia kasvatteja. Mukaan mahtui toki myös kourallinen muuleja.

Cindy asusteli Sîr Angrenissa kuolemaansa eli vuoteen 2020 saakka. Kuten arvata saattaa, Cindy ei jäänyt ainoaksi virtuaaliaasikseni. Tamma varsoi kesällä 2014 ainoan jälkeläisensä Calanthe 5594:n, joka jäi myös ainokaiseksi Sîr Angrenissa syntyneeksi aasikasvatiksi. Calanthe muutti Trullinummeen tallin perustamisen aikoihin kesällä 2015. Sen kaveriksi hankittiin keväällä 2019 tamma Stubby Booblesnoot, joka varsoi ensimmäisen jälkeläisensä Trullin Cuddle Bearin myöhemmin samana keväänä. Trullinummen muita kuin hevosasukkeja varten olen koonnut ns. lainaeläinlistan, jolta löytyy myös pari aasia.

Aasitalli Aasila perustettiin elokuussa 2021. Tallin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluvat muulitamma Supreme Sparkle, aasitamma Mrs Brightside sekä hieman näiden jälkeen talliin saapunut poitounaasiori Abel. Trullin Cuddle Bear ja alkuvuodesta 2022 syntynyt Trullin Cornelia muuttivat kolmikon seuraksi helmikuussa 2022. Aasikasvatus on tarkoitus tästä eteenpäin keskittää kokonaisuudessaan Aasilaan ja tallin ensimmäiset tilausvarsat ovat syntyneet nyt elokuun aikana. Trullinummessa varsoja syntyi vuosien aikana yhteensä kolme; jo edellä mainitut Trullin Cuddle Bear ja Trullin Cornelia sekä yksi tilausvarsa.

Vuosi sitten aasit ja muulit hyväksyttiin vihdoin VRL:n rotulistalle ja ne saivat pienen väännön jälkeen oikeuden myös kilpailla VRL:n alaisten jaosten kilpailuissa. Itse olin tästä erittäin iloinen (ja olen sitä edelleen) ja olenkin ottanut tästä mahdollisuudesta hyödyn irti, etenkin Aasilan poppoon kanssa on käyty satunnaisesti kilpailuissa edustamassa. Aasiyhdistyksen ja -laatuarvostelun kehittely valitettavasti kuihtui kasaan jokin aika sen jälkeen, kun suurimmasta aasikohusta päästiin yli. Tätä projektia olisi tosin ihan hauska yrittää herätellä henkiin jossakin vaiheessa.


IRL en tiedä aaseista kovinkaan paljoa. Vuonna 2009 olen vieraillut Suomen Aasiyhdistyksen järjestämillä aasipäivillä ja viime vuonna eräällä paikallisella tallilla aasitilojen avoimien ovien päivillä, mutta siihen kokemukseni sitten pitkälti jääkin. Mistään en siis oikein mitään tiedä, mutta tekemällä oppii jne. :D Virtuaaliaasit ovat muutenkin vain sivuprojekti harrastuksessani, joten niiden kanssa ei tarvitsekaan harrastella nuttura ihan niin kireällä.

 

Onko sinulla virtuaalisia aaseja tai muuleja?

Kommentit

  1. Onnittelut yksivuotiaalle! Aasit ja muulit ovat olleet minulle aina sellainen suuri tuntematon, vaikka kyllähän niitä on pyörinyt virtuaalimaailmassa satunnaisesti. Tietysti sitä voisi itselleenkin hankkia yhden maskotin, mutta riskinä on aina se, että sitten niitä tulisi toinen ja kolmas ja neljäs ja kohta olisi monikymmenpäinen aasilauma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnittuneluista, näin tyylikkäästi myöhässä! Maskottiaaseissa on kyllä aina suuri riski, niinpä vain Aasilakin on tosiaan muutaman mutkan jälkeen seurausta yhdestä Angreniin hankitusta maskottiaasista. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit