Vuoden 2021 kasvatit

Tallien kasvattilistat alkavat vihdoinkin olemaan kutakuinkin ajan tasalla, joten nyt on sopiva aika hieman tarkastella viime vuoden kasvattimääriä. Aina on pieni mahdollisuus, että listoille on unohtunut merkitä yksi-kaksi kasvattia, mutta näillä määrillä mentäessä ollaan vähintäänkin erittäin lähellä totuutta.


Hirttivaaraan syntyi viime vuonna 16 kasvattia. Näistä 8 oli oreja ja 8 tammoja. Käytännössä kaikki kasvatit jäivät Hirttivaaraan, ainoastaan yksi joulukuinen orivarsa siellä odottelee uutta kotia, sillä sille ei omassa tallissa ole tarvetta. 

16 kasvattia on ihan huikea määrä! Ensinnäkin, vuonna 2020 talliin syntyi vain neljä kasvattia, joten siihen nähden viime vuonna syntyneiden varsojen määrä on moninkertainen. Viime vuosi oli myös koko tallin historian toisiksi tuotteliain kasvatusvuosi - parempiin tuloksiin on päästy ainoastaan vuonna 2016, jolloin talliin syntyi 20 kasvattia.

 

Sîr Angreniin syntyi yhteensä 59 kasvattia. Näistä 21 oli oreja ja 38 tammoja. Eri rotuja oli edustettuna yhteensä 27. Kasvateista kolme oli tilauskasvatteja, loput jäivät Angreniin.

Roduista runsaslukuisin oli ahaltekinhevonen (7 kasvattia). Toisiksi suosituimpia olivat suomalainen puoliverinen ja amerikanponi (5 kasvattia), kolmannelle sijalle ylsivät bretagnenhevonen ja eestinhevonen (4 kasvattia). Perchenhevosia ja shetlanninponeja syntyi kolme kappaletta. Kaksi kasvattia syntyi roduista irlannincob, criollo, budjonny, RBSH, konik, connemara sekä ylämaanponi. Angloarabeja, norjanvuonohevosia, islanninhevosia, Georgian Grandeja, morganeita, American Miniature Horseja, kaspianponeja, shirejä, lewitzerejä, marwareita, irlannintyöhevosia, fellponeja sekä ariegenponeja syntyi kutakin vain yksi kasvatti.

Angrenin kasvattimäärät hieman putosivat vuodesta 2020 (tuolloin kasvatteja syntyi 81 yksilöä yhteensä 32 eri rodusta). Tästä huolimatta viime vuosi oli kasvattien osalta melko keskiverto. Lisäksi keskitin viime vuonna paljon aikaani esimerkiksi Hirttivaaran remontointiin ja hevoskannan uudistamiseen, joten mielestäni on ihan luonnollista, että tämä näkyy Angrenin tilastoissa. Angrenin kasvatuksellisesti paras vuosi oli vuosi 2015, jolloin kasvatteja syntyi yhteensä 91, yhteensä 36 eri rodusta.


Trullinummeen syntyi viime vuonna kaksi hevoskasvattia (kaksosvarsat), yksi aasivarsa, kolme nautakasvattia (kaksi ylämaankarjan ja yksi pohjoissuomenkarjan edustaja) sekä kolme kissanpentua. Trulliksen mittapuulla vuosi oli ihan menestyksekäs ja ennen kaikkea monipuolinen. Vuonna 2020 talliin ei syntynyt yhtään kasvattia, joten siihenkin nähden viime vuosi oli Trulliksen osalta erittäin tuottelias.


Radgbug Racersiin, Aasitalli Aasilaan ja Kennel Korpinmustaan ei viime vuonna syntynyt yhtään kasvatteja.


Paljonko sinun talliisi/talleihisi syntyi kasvatteja vuonna 2021?

Kommentit

  1. En ole vielä "sulkenut" Moanan vuoden 2021 kasvattilistaa, koska osan kasvattien sivut on edelleen aivan vaiheessa, mutta toistaiseksi noin 35 kasvattia näyttäisi syntyneen siellä viime vuonna. Moanan mittapuulla aika keskivertovuosi.

    Juksulassa kasvatteja syntyy usein jopa 4-6kk takautuvasti, mutta toistaiseksi siellä on syntynyt yksi varsa viime vuonna. Tilanne voi kyllä muuttua vielä lähikuukausina.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit