Varovainen kurkistus tarinamaailmaan

Virtuaalihahmoni Helka sekä tämän suomenhevostamma Silli esiteltiin suurelle yleisölle helmikuun 2022 alussa. Tässä hieman mietteitä näistä hahmoista, tarinoita niiden takaa ja mitä tulevaisuudessa ehkä odottaa.

 

Kaksikon tarina alkoi jo lokakuussa 2021 - Sillin sivut valmistuivat tuolloin (pl. luonne) ja Helkan perustiedot sekä luonne olivat jo pitkälti hahmottuneet valmiiksi, tosin eivät vielä aivan lopulliseen mutoonsa. Idea Helkaan ja Silliin syntyi kuitenkin jo vielä tätäkin aikaisemmin, keväällä 2021, kun Hirttivaaran täysremontin myötä käytännössä luovuin viimeisistäkin piirroshevosistani. Toki Hirttivaaraan jäi vielä toistaiseksi muutama piirretty yksilö, Angrenissakin niitä tulee todennäköisesti aina muutama olemaan kuvahaasteiden vuoksi ja Virtuaalivarusteeseenkin suunnittelen varusteita silloin tällöin, mutta sellainen jatkuva/suurempi piirtämiseen kannustava projekti jäi puuttumaan. Virtuaalihevoset ovat kuitenkin jo pitkään olleet se voima, joka minut on inspiroinut piirtämisharrastusta ylläpitämään ja kehittämään, joten jonkinlainen piirrosprojekti Virtuaalivarusteen lisäksi oli ihan ehdoton. Muutama (valokuvallinen) yksityishevoshahmotelmakin minulla oli ollut tekeillä jo vuosia, mutta ne eivät oikein koskaan olleet saaneet riittävästi tuulta alleen. Muiden virtuaalihahmoja ihaillessa olin salaa haaveillut myös omasta hahmosta, sillä minulla ei (ainakaan muistaakseni) ollut koskaan sellaista ollut. Toki Trullinummessa on Tinu ja liuta muita hahmoja, Hirttivaaraankin olen tallin väkeä listannut ja ammoisina aikoina olen ollut hoitajana useillakin virtuaalisilla ratsastuskouluilla, mutten kuitenkaan laske mitään näistä Helkan kaltaisiksi "oikeiksi" hahmoiksi. Ja jos olette virtuaaliharrastustani yhtään seuranneet, projekteja ei voi koskaan olla liikaa ja ne vain lisääntyvät, kun yritän niitä vähentää.. :D

 

Vaikka arvoin Helkan horoskoopin ja yritin kirjoittaa tämän luonteen sen mukaan, koen, että naisesta tuli loppupeleissä kovasti itseni kaltainen: Helka on aurinko neitsyt, nouseva rapu ja kuu leijona, IRL olen itse aurinko kauris, nouseva neitsyt ja kuu rapu - pitkälti samat merkit siellä siis vilahtelevat ja huomaan kyllä Helkan tämänhetkisessä luonteessa yhtymäkohtia omaan luonteeseeni. Toki uskon (ja toivon), että Helkan luonne tuosta vielä kehittyy, kun hänen ja Sillin tarina pääsee kunnolla alkamaan ja kehittymään ja pääsen tutustumaan hahmoon lisää. Helka on myös uskaltanut jättää etelän kiireet ja väenpaljouden taakseen, muuttanut pohjoiseen ja työllistänyt itse itsensä - kaikki asioita, joista itse haaveilen, mutta tuskin koskaan kykenen tai uskallan toteuttaa, sen verran suku- ja kotiseutu-uskollinen olen.

Eniten odotan kuitenkin sitä, että Helkan kanssa saan harrastaa heppahippeilyä rauhassa ja ilman rajoitteita ja uppoutua siihen maailmaan ihan niin syvälle kuin vain itse tahdon. Vaikka hevosharrastukseni on parin viime vuoden aikana valunut tähän suuntaan myös IRL, en valitettavasti voi toimia hevoseni kanssa ihan niin hippeillen, kuin haluaisin - hevosellani on myös toinen omistaja ja vaikka jaammekin tämän henkilön kanssa paljon samoja ajatuksia ja arvoja, on ajatusmaailmoissamme ja tavoissamme toimia myös jonkin verran eroavaisuuksia. Helkan ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan kompromisseista, vaan hän saa hippeillä ihan sydämensä kyllyydestä. Sillin ja Helkan kautta minulla on myös mahdollista käydä läpi ja käsitellä IRL elämän "hevoshuolia" sekä muita hevosiin liittyviä teemoja, joiden kanssa olen mahdollisesti paininut tai painin edelleen.


Sillistä oli alun perin tarkoitus tulla sellainen super kiltti, kaikki käy-tyyppinen hevonen. Toisin kuitenkin kävi. Sillissä on hyvin paljon samaa kuin IRL hevosessani sekä opiskeluaikojeni nimikkohevosessa, niin luonteensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Tamman ensimmäinen kuva (pääkuva vuodelta 2015) on itse asiassa piirretty nimikkohevoseni kuvaa mallina käyttäen ja kuvassa, jossa Silli saapuu Aihkian Vaellustallille, tamma näyttää ihan IRL hevoseltani, joskin tämä oli ihan sattumaa.

Sillin kanssa on tarkoitus edetä hiljalleen. Myönnän, että mieleni tekisi ilmoittautua tamman kanssa kaikkiin mahdollisiin tarinakilpailuihin, mutta yritän pysyä maltillisena - Silli ei ole vielä kisakunnossa eikä Helka ole ihan vielä päässyt sisälle tamman sielunelämään ja muutenkin kaksikko vielä vasta tutustuu toisiinsa. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että Helkan tavoitteena on jossakin vaiheessa startata tamman kanssa ainakin helpoissa koululuokissa sekä matkaratsastuksessa, ehkä myös historiallisessa ratsastuksessa.


Olen kirjoitellut Helkan ja Sillin tarinaa nyt noin kuukauden verran. Olen aina ollut huono näyttelemään ja roolipelaamaan (kiusallistun tosi helposti), joten asettuminen Helkan saappaisiin on ollut välillä vaikeaa ja tarinat jääneet vähän sellaisiksi pintaraapaisuiksi. Harjoitus kuitenkin kuulemma tekee mestarin, joten ehkä tämä tarinointikin tästä ajan ja rutiinin myötä muuttuu sujuvammaksi ja asioista on helpompi kirjoittaa Helkan näkökulmasta.

Kommentit

  1. "projekteja ei voi koskaan olla liikaa ja ne vain lisääntyvät, kun yritän niitä vähentää.."

    Mä voin allekirjoittaa tän niin suuresti...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit