Rautakruunu 2021 jälkimietteitä

Myönnän, että olen aina ollut todella laiska kilpailujen järjestäjä virtuaalimaailmassa. Tavallisten kisojen järjestäminen on omasta mielestäni hieman tylsää ja omalla tavallaan myös tosi työlästä. Tänään saattelin kuitenkin loppuun tämän vuoden Rautakruunu-kilpailut, joka on siis Sîr Angrenin syntymäpäivien kunniaksi järjestettävä kolmipäiväinen villi kenttäratsastuskilpailu, ja mieleni kilpailujen järjestämisestä virtuaalimaailmassa hieman muuttui.

Rautakruunu 2021 oli ainakin omasta mielestäni menestys. Osallistujia oli tänä vuonna huikeasti paljon enemmän, kuin edellisenä vuonna. Kilpailussa on aikaisempinakin vuosina ollut melko paljon osallistujia, mutta viime vuonna osallistujia oli tosi vähän: kaikkia luokkia ei edes järjestetty osallistujien puutteen vuoksi ja niissä mitkä järjestettiin, osallistujia taisi olla enimmillään viisi  - niistäkin neljä omia hevosiani. Sanomattakin selvää, että noin kokoon kuihtuneelle kilpailulle ei ollut kovin mielekästä etenkään nimikkokilpailuita järjestää ja mietinkin, kannattaako koko tapahtumaa pykätä tälle vuodelle. Onneksi päädyin ne kuitenkin järjestämään! Kilpailut saivat hieman päivitystä sisältönsä puolesta, esimerkiksi luokat hieman muuttuivat, palkintoja oli tarjolla enemmän ja tuotoksista oli saatavilla lisäpisteitä.

Voin myöntää senkin, että ajatus kilpailuiden tulosten arpomisesta, pisteiden laskemisesta ja tulosten julkaisemisesta ei ihan hirveästi aluksi inspiroinut. Kun kuitenkin sain itseäni niskasta kiinni ja aloin pakertamaan tulosten parissa (vieläpä ihan kisojen viimeisenä päivänä! *röyhistää rintaansa*), se oli oikeastaan aika mukavaa! Oli mielenkiintoista nähdä pisteiden jakautuminen ja se, miten erilaisilla suorituksilla saattoi päästä luokkien kokonaiskilpailuiden voittoon. Kilpailuiden kutkuttavin käänne mielestäni oli Rautakruunu-luokan voittajan ratkeaminen - Reetta Kallion ja Derlwen Magicin vei voittoon nimenomaan tuotoksesta saatu lisäpiste, sillä ilman sitä he olisivat Chara Stavrosin ja Obsidian Crusifixin kanssa olleet tasapisteissä.

Tästä innostuneena herättelin henkiin myös Hirttivaaran Joululoikka-kilpailun, joka on aikaisemmin järjestetty neljä kertaa. Ihan Rautakruunu-kilpailua vastaava kilpailu Joululoikka ei ole ja ainoa ns. lisäsisältö tapahtumassa normaalikilpailuihin nähden on pääluokan voittajan palkitseminen voittoloimella. Kaikki kivat hevosten sivuille saatavat palkintovarusteet ja muut pikkukuvat ovat kuitenkin omaan mieleeni, joten toivottavasti muutkin saavat tällaisesta pienestä lisästä hyvää mieltä.

Nyt mieleni tekee kuitenkin suunnitella lisää vastaavanlaisia "isompia" kilpailuja. Ehkäpä jokaiselle tallille omansa? Tai sitten Hirttivaaraan ja Angreniin vielä jotkut toiset isot kilpailut? En tiedä, tuleeko uudet tapahtumat koskaan näkemään päivänvaloa, mutta ainakin ajatustasolla sellaisten suunnittelu ja järjestäminen on erityisen kutkuttavaa.

Kommentit

 1. Isot kisat (arvokisat, may I say?) ovat ihan mahtavia ja harrastuksen suola, niin osallistuminen kuin järjestäminenkin. Niiden takia miulla on suorastaan pakko pitää kaikkien klassisten ja historiallisten höpöilyjen lisäksi myös ihan tavallisia este- ja kouluhevosia, että pääsee mukaan kaikkiin mukaviin kinkereihin ja kissanristiäisiin. :"D On kiva kun nykyisin on niin paljon erilaisia isoja kisoja.

  Harmi ettei miulla ollut atm yhtään kenttähevosta millä osallistua Rautakruunuun mukaan. Ensi vuonna niitä sitten taitaa ollakin jo kourallinen, kun kaikki Lumoksen nuorikot aloittaa kilpailun. Sitä odottaessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvokisat kuulosti omaan vaatimattomaan korvaani hieman liian arvokkaalle siihen nähden, millaista puuhastelua nämä mun isommat kisat ovat tähän mennessä olleet. Mutta kyllä niitä varmasti voi silläkin nimellä kutsua! :D Itsekin pidän kovasti isoista kilpailutapahtumista ja olen sinun tapaasti ihastellut niiden suurta määrää. Olen kuitenkin valitettavan laiska osallistumaan useimpiin niistä - ehkä tänä vuonna täytyy yrittää hieman petrata asian kanssa. :D

   Ja tervetuloa tänä vuonna Rautakruunuun, jos vain sopiva tai sopivia hevosia löytyy!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit