Mitä kuuluu harrastukselle

Blogin puolella on ollut taas hieman hiljaisempaa. Asiaa ja juttuaiheita olisi, mutten ole saanut tuotua asioita esiin haluamallani tavalla, joten mikään luonnoksista ei ole päätynyt julkaisuun saakka. Jotain aktiivisuutta kuitenkin halusin tuoda myös blogin puolelle, joten päätin hieman pohtia sitä, mitä harrastukselleni kuuluu nyt.

Hirttivaara on inspiroinut minua tosi paljon rempasta asti, kuten käy ilmi myös edellisestä blogipostauksesta. Tämä näkyy mm. siinä, että tallilla on tällä hetkellä menossa sen historian toisiksi paras varsavuosi - kasvatteja on syntynyt tähän mennessä 13, kun ennätysvuonna, vuonna 2016, niitä syntyi parikymmentä. En usko, että tuo vanha ennätys enää tänä vuonna menee rikki, mutta mistäs sitä tietää. Lisäksi tallin hevoskanta on uusittu lähes kokonaan, tai ainakin siinä mittakaavassa, mitä remontin jälkeen oli tarkoituskin. Saatoin joutua myös jo hieman laajentamaan tallia, että mahtuu lisää heppoja "omaan pihaan", eikä tarvitse puolia majoittaa evm-henkilöiden luokse asumaan, heh.

Sîr Angrenissa, Trulliksessa ja Radgbugissakin tapahtuu, mutta ei ihan yhtä aktiivisesti. Silmäni näkevät tällä hetkellä vain suomenhevosia, joten muut ovat jääneet hieman paitsioon. Olen päättänyt olla stressaamatta tästä turhia, keskityn muihin talleihin sitten taas aktiivisemmin kun siltä tuntuu. Lisäksi kaikilla näillä kolmella tallilla kuitenkin tapahtuu koko ajan jotain pientä kulisseissa, vaikkei se ehkä muille ihan konkreettisesti näy. 

 Korpinmustassa ja koirien osalta on taas valitettavasti hiljaisempaa. Virtuaalivarusteeseen olen lisännyt alkusyksyn aikana muutaman varusteen.

 Elokuussa aloitin taas yhden uuden rennon hyvänmielen talliprojektin, koska miksipäs ei. Aasitalli Aasila nousi uudeksi "villiksi länneksi" Trullinummen rinnalle. Nimensä mukaisesti tallin kanssa on tarkoitus keskittyä aaseihin ja muuleihin. Niiden lisäksi Aasilaan voin hankkia ihan rauhassa kaikkia muitakin eläimiä, joita en saa mitenkään järkevästi tungettua Trulliksen arkeen mukaan. Aasilassa onkin aasin ja muulin lisäksi vuohia (joiden vanhempina on muuten Trulliksen ex-vuohet) sekä lauma kanoja. 

Niin, lisäksi aloitin nyt kuluneen kesän aikana luonnetuomarina SLA:ssa. Olen jo pidempään ajatellut, että pitäisi tehdä jotain harrastuksen yhteisen hyvän eteen. Vaikka heinäkuinen Vastuutehtävät -keskustelu Keskustassa ei loppupeliin sujunut ehkä ihan odotetulla tavalla, raotti se ainakin minulle hieman tuomaroinnin ns. mystistä verhoa ja helpotti vastuutehtäviä kohtaan tuntemaani jännitystä sekä innoitti ryhtymään ajatuksista tekoihin. SLA:ssa tuomarointi tuntui itselleni järkevimmältä vaihtoehdolta, sillä se on yksi eniten käyttämistäni laatuarvosteluista ja kuten aiemmin on tullut jo esille, suomenhevoset ovat lähellä sydäntäni. Toistaiseksi olen ollut tuomarointiin positiivisesti yllättynyt - tuomarointi on sujunut yllättävän nopeasti ja on ollut mukavaa päästä lukemaan muiden tekstejä, sitä kun valitettavan harvoin tulee tehtyä. Ehkä tuomaroinnin ansiosta saan skarpattua myös sähköpostin lukemisessa... Jossakin vaiheessa toivottavasti innostun hakemaan myös johonkin muuhun tuomarointi- tai vastuutehtävään, kunhan arki SLA -tuomarina tästä lähtee kunnolla rullaamaan ja pääsen taas kiinni syys- ja talviajan IRL arjen aikatauluihin.

Ettei tämä julkaisu olisi pelkkää positiivista hehkutusta, niin täytyy kyllä myöntää, etten ole saanut annettua virtuaaliharrastukselle ihan niin paljon aikaa, kun haluaisin. Olen ihminen, joka on kiinnostunut noin miljoonasta eri asiasta ja muut kiinnostuksen kohteeni haittaavatkin ajoittain virtuaaliharrastusta - esimerkiksi pelaaminen, oikea hevonen ja oman suvun ja sukujuurten tutkiminen vie ihan tuhottomasti aikaa, lisäksi tarvitsen sellaisia nollautumispäiviä, että saan ihan hyvällä omallatunnolla olla tekemättä yhtään mitään järkevää. Kuitenkin, olen onneksi osannut olla ottamatta turhaa stressiä tästä asiasta ja mukava tasapaino virtuaalihevosten ja muiden harrastusten välille on löytynyt.


Tällaista tällä kertaa. Yhteenvetona voi mielestäni sanoa, että ihan hyvin pyyhkii virtuaaliharrastuksen kanssa. 

Mitä sinun harrastuksellesi kuuluu?

Kommentit

Suositut tekstit