Keskusta is bäck!

Kuten varmasti moni on jo huomannut  Keskusta-foorumi on tullut takaisin!

Keskustan kadotessa bittiavaruuteen maaliskuussa en kirjoittanut asiasta blogiin, koska asia tuli tietooni hieman jälkijunassa. En siis myöhäisheränneenä enää viitsinyt vuodattaa asiasta blogiin, koska ei minulla ihan kamalasti mitään lisättävää ehkä olisi muiden virtuaalihevosblogaajien tunteidenpurkauksiin ollut ja se kaikista suurin kohukin taisi olla jo laantunut. Vaikka varmasti myös Keskustan paluu saa huomiota muissa blogeissa, aion tällä kertaa itsekin ottaa osaa keskusteluun.

Miltä Keskustan poissaolo siis tuntui ja opettiko se mitään?

Harrastajat eivät (onneksi) tehneet paluumuuttoa hötölään. Foorumittomuus taas heitti ainakin itseni takaisin harrastukseni alkuvuosiin - siihen, millaiselta tuntui, kun kaikki hoidettiin sähköpostin välityksellä (kun viekutkin ovat käytännössä kuolleet jo sukupuuttoon) ja ihan itse piti etsiä kaikki tallit, jaokset sekä kaikki muu kaipaamani informaatio, eikä kanssaharrastajiin oltu samalla tavalla kontaktissa, kuin foorumin kautta. Tietynlainen muiden harrastajien tuki myös puuttui. Ei sillä, että itse olisin ikinä ihan hirveästi osallistunut Keskustassa keskusteluihin, mutta tieto esimerkiksi siitä, että muut harrastajat painivat ihan samojen ongelmien kanssa kuin minä ja että ongelmatilanteissa voi saada neuvoja kanssaharrastajilta, on lohduttavaa. Ennen vanhaa kaikki oli siis tietyllä tapaa ehkä vähän ankeampaa, vaikka tavallaan hetkellinen paluu vanhaan oli myös kovin jännittävää ja jopa virkistävää.

Ja tästä päästäänkin siihen, että vuorovaikutus muiden harrastajien kanssa oli omalla tavallaan hankalampaa ilman Keskustaa. Myönnän, että olen erittäin laiska tarkistamaan sähköpostejani, sillä 99% tapauksissa postilaatikkoon on kilahtanut vain roskapostia ja niiden miljoonan roskaviestin poistaminen on välillä kovin hermojaraastavaa, kiitos käyttämäni sähköpostiohjelman. Keskustan yksityisviestit ovat vaan niin käteviä ja niihin on niin vaivatonta ja nopeaa reagoida. Rakastan, 6/5. Keskustan kautta on myös tuhannesti helpompaa esimerkiksi metsästää tammoja ja oreja omille hevosille ja välillä vastaan tulee myös löytöjä, kun törmää sellaisiin harrastajiin ja talleihin, joista ei ole ollut tietoinenkaan.

Keskusta on myös ainakin omalla kohdallani madaltanut kynnystä ottaa kanssaharrastajiin yhteyttä. Yksityisviestien kätevyyden tuossa jo mainitsinkin edellisessä kappaleessa, mutta toinen huippujuttu on myös se, että Keskustan käyttä näkee selkeämmin, onko toinen harrastaja edelleen aktiivinen, ts. kannattaako odottaa sähköpostiin vastausta ja koko viestiä ylipäätään lähettää. Pelkkiä tallien sivuja selaillessa ei voi olla aina ihan varma toisten aktiivisuudesta, varsinkaan, jos harrastaja keskittyy tällä hetkellä enemmän talliin x ja talli y (jonka sivuja itse olet seurannut ja johon liittyen haluaisit toiselle harrastajalle viestittää) viettää hiljaiseloa.

Lisäksi Keskustan tarjoama lisäbuusti virtuaalihommien tekoon jäi foorumin poissaollessa saamatta. Tarkoitan tällä sitä, että Keskustaa selaamalla innostuu yleensä tekemään edes vähän jotain harrastuksen eteen, oli se sitten hevosten tarjoamista jalostukseen tai foorumilla mainostettuihin kilpailuihin ja kissanristiäisiin osallistumista. Keskustan avulla tietää myös, että harrastuksen parissa on vielä muitakin. Ennen kuin innostuin liittymään Pikseliponit-discordiin huhtikuun alussa, virtuaalimaailma vaikutti kieltämättä aika hiljaiselta.

Keskustaa on siis kaivattu ja tuntuu jotenkin tosi virkistävältä saada se takaisin. Lisäksi pidän kovasti myös siitä, että Keskusta palautui nimenomaan nollautuneena. Joo, jonkin verran tietoa ja omia muistiinpanoja (itse selvisin onneksi vähäisin "vaurioin" kadonneiden tietojen osalta) hävisi, mutta toisaalta on kiva päästä itsekin tietyllä tapaa aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Kiitos siis Tilli (ja kaikki muut, jotka kiitokset Keskustan paluun suhteen ansaitsevat), teit varmasti valtaosan virtuaaliharrastajista erittäin onnellisiksi, kun sait Keskustan tuotua takaisin iloksemme! <3

Kommentit

  1. Miun on pakko myöntää, että harmittaa vähän miten Virtuaalifoorumi ( https://virtuaalifoorumi.freeforums.net/ ) ei oikein levinnyt (toki omalla Disc-aktiivisuudella olisi voinut vaikuttaa mainostamalla hurjasti enemmän, mutta en tykkää käyttä sitä paljoakaan). Mutta Keskusta on silti kiva saada takaisin, vaikka se varmaan tarkoittaakin ensimmäisenä mainitun kuolemaa. n_n" Oli kyllä harvinaisen orpoa kun piti palautua takaisin sähköpostirumbaan maaliskuussa! Luulin olevani erokkohenkinen harrastaja, mutta enpäs sittenkään ollut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuitenkin yrityksestä luoda jokin toinen paikka virtuaalihevospulinoille! En kyllä osaa sanoa, miksei Virtuaalifoorumi vetänyt sen enempää väkeä puoleensa. Täytyy myöntää, että itsekin kyllä näin sitä mainostettavan, mutten vain millään saanut aikaiseksi rekisteröityä... Tunnuksia kun on nykyään niin miljoonaan paikkaan (etenkin virtuaalihevosten ulkopuolella), että mua ainakin rupeaa ahdistamaan aina, kun pitää johonkin nettisivulle rekisteröityä, heh :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit