Alkuvuoden hevoshankintoja

torinhevosori Sierra Sirinko & torinhevostamma Ponipalleron Lupin

Torinhevosten paluu Angrenin rotuvalikoimaan ei ole enää haaveen tasolla, vaan ihan täyttä totta - ja mikä parasta, näitä on saapunut talliin kaksin kappalein! Sierra Sirinko ("Kossu") on tilausvarsa Nikkiltä Scuderia Sierrasta ja se saapui talliin tammikuun lopulla. Isänä orilla on edesmennyt orini DD Valdeko, jolle olin etsinyt sopivaa tammaa viime vuoden lopulta lähtien. Ponipalleron Lupin ("Pinja") puolestaan saapui Angreniin Alegresta helmikuun alussa. Vaikken tiedäkään rodun virtuaalihistoriasta, merkittävistä kasvattajista tai hevosista jne oikeastaan yhtään mitään, niin ihastuin Pinjan kolmipolviseen sukuun kyllä ihan toden teolla! 


berberihevostamma PP's Feronia

Muistatteko, kun viime vuoden lopulla pohdin, mitä kaikkia uusia rotuja olisi mukava saada Angreniin ja kuinka berberihevonen oli yksi näistä roduista? No, nyt Angrenista löytyy myös yksi berberi. Kaksipolvinen "Rhona" oli aiemmin esitellyn torinhevostamman lisäksi löytö Alegresta, kun sinne eräänä päivänä "ihan vahingossa" eksyin hevosia selaamaan.


budjonnynhevosori Bogdan LH

"Danny" on tilausvarsa Lithyltä Lukariksesta ja ori saapui Angreniin helmikuun alussa. Isänä tällä on meidän oma ori Angren Bronislav. Mukava lisä meidän budjonnylaumaan! Tämä sai helmikuun aikana vielä pari oikein kivaa tyttökaveriakin seurakseen, jotka tosin syntyivät Angrenin kasvattajanimelle, joten en niitä tässä sen kummemmin esittele.


criollo-orit Sierra OnofreSierra Cornelio & OWR Tulio

Helmikuun puolen välin tienoilla sain aikaiseksi käydä loputkin Angrenin lämminveriset läpi (at, budjo, cri, rbsh) ja teettää sekä suunnitella varsoja hevosille, jotka olivat vielä jälkikasvua vailla. Keskustan kautta löytyi sopivat tammat kolmelle tuontiorilleni. Sierra Onofre /"Fred") ja Sierra Cornelio ("Neo") ovat tilausvarsoja Nikkiltä Scuderia Sierrasta ja OWR Tulio Alexiinalta Orange Woodista


Irlannintyöhevostamma Gleanntán Ealga

Listan viimeinen esiteltävä Ealga -tamma oli tilausvarsa tosi kivoista vanhemmista Amandalta Wreathvalleysta. Angreniin tamma saapui helmikuun puolen välin tienoilla. Ealgan hankin oikeastaan ihan puhtaasti omaa oriani Angren Syndicatea varten, eli kaksikolta on odotettavissa jälkikasvua jossakin vaiheessa. Saattaa olla, että käytän tammaa tulevaisuudessa myös laajentamaan irish sport horsejen kasvatuksessa. Joka tapauksessa, tosi kiva tamma tämä!


Lisäksi Angreniin on tulossa myös hackneytilari Vermontista ja tekketilari Gin Ahaltekista, joilla molemmilla isät ovat omistuksessani olevia oreja. Näiden sivut eivät ole kuitenkaan vielä valmistuneet/saaneet hyväksyntää kasvattajilta, joten en niitä sen kummemmin tässä esittele. Olen kuitenkin innoissani, että Shagbag of Radon saa vihdoinkin jälkikasvua ja pääsee haudan lepoon sekä siitä, että saan giniläisen teken talliin!

Kommentit

Suositut tekstit