Rakas joulupukki / rotuhaaveita osa 2

Koska kohtuus on itselleni tuntematon käsite, haaveilen laajentavani Angrenin rotuvalikoimaa jossakin kohtaa. Tällä hetkellä meillä on hevosia 57 eri rodusta, mikä on muiden suurtallien rotuvalikoimiin verrattuna melko vähän, mutta ihan hyvä valikoima silti. Ehkäpä kävisi tuuri, ja joulupukki toisi talliin muutaman tuontihevosen tai miksei vaikka jo jonkin suvullisen yksilön? Alla oleva listaus ei ole täydellinen, mutta olen nostanut tähän nyt muutaman rodun, jotka ovat eniten pyörineet mielessäni asian tiimoilta.


Perunpaso & paso fino

Tuntuu, että mainitsen tämän joka postauksessa, mutta askellajihevoset kiinnostavat ja inspiroivat. Paljon. Nämä kaksi rotua ovatkin pyörineet mielessäni jonkin aikaa ja olisivat mielestäni itsestäänselvä lisä rotuvalikoimaan ja tietyllä tapaa niin sanotusti luonnollinen jatkumo meiltä jo löytyvien askellajihevosten kavereiksi. 

Hackneyponi

Hevoskokoisia hackneyta metsästäessäni olen melko usein törmännyt hackneyponeihin. Koska rotua löytyy myös muilta ja kasvatus on ainakin jollakin tasolla aktiivista, olen alkanut hieman innostua tämän rodun lisäämisestä tallin rotuvalikoimaan. Asiaa tietenkin edesauttaa se, että näilläkin pääsisi kilpailemaan ARJ:n kilpailuissa!

Clevelandinruunikko, frederiksborginhevonen, shagya, berber, terskinhevonen

Joskus lapsena sain Polluxista ison julisteen, jossa oli kuva varmaankin lähes kaikista maailman hevosroduista. Tätä julistetta ja samaisesta kirjakerhosta tulleita rotukirjoja sekä Gummeruksen suurta hevoskirjaa selatessa nämä rodut pistivät aina silmääni ja jäivät mieleeni. En oikeastaan edes tiedä miksi, koska ulkonäöllisesti nämä rodut eivät mielesäni ole edes mitenkään erikoisia. Ehkä viehätyksen syy on rotujen nimet, jotka ainakin omaan korvaani kuulostavat erikoisilta ja kauniilta ja näyttävät kivoilta kirjoitettuna. Kuvien löytymisen vaikeus on tosin suuri miinus muutaman rodun kohdalla.

Campolina

Tämä rotu on alkanut kiinnostaa minua viime aikoina, kun olen mangalargoille kuvia etsiessäni törmännyt muutamia kertoja kuviin campolinoista. Lisäksi minua viehättää rodun ulkonäkö ja erityisesti pään kyömy profiili. Ja näilläkin voi kilpailla, arvaatteko missä - no ARJ:n alaisissa kilpailuissa tietenkin!

Kladrubinhevonen

Tämä rotu on alkanut kiinnostaa minua pääasiassa Horse Reality pelin ansiosta. Ulkonäöllisesti tässäkin rodussa viehättää kyömy pään profiili, muita ominaisuuksia tarkastellessa taas tapa, miten rodun edustajat nimetään. Kladrubien hankkimisessa minua hidastelee tällä hetkellä pääasiassa kuvien löytämisen vaikeus.

Spanish norman

Koska risteytysroduissakin on aina sitä jotain. Tämä rotu rupesi kiinnostamaan luultavasti Zenin spanish normaneihin törmätessäni ja sen innoittamana lähtiessäni hieman tutkimaan, millaisesta rodusta oikein on kyse. Lyhyesti virsi kaunis - nyt haluan myös Angreniin rodun edustajia.


Onko sinulla vastaavanlaisia rotutoiveita - haaveiletko jostakin tietyn rotuisesta hevosesta, muttet syystä tai toisesta ole sellaista vielä hankkinut?

Kommentit

Suositut tekstit