Rakas joulupukki / rotuhaaveita osa 1

Nyt kun virtuaalihevosharrastukseni on vuoden jälkimmäisen puolikkaan mittaan taas vakiintunut ja olen jälleen löytänyt nykytilanteeseen sopivan harrastustahdin ja -tavan, olen ajoittain silmäillyt Angrenin rotulistaa hieman kriittisellä silmällä ja pohtinut, minkä rotujen edustajia tallissa tarvittaisiin syystä tai toisesta lisää. Ehkäpä kävisi tuuri, ja joulupukki toisi talliiin muutaman tuontihevosen lisää? Alla oleva listaus ei ole täydellinen, mutta olen nostanut tähän nyt muutaman rodun, jotka ovat eniten pyörineet mielessäni asian tiimoilta.


Hackney

Hackney kuului Angrenin rotuvalikoimaan aivan joskus tallin alkuaikoina. Meillä oli tuolloin yksi ori, joka myytiin vuonna 2010 ja myöhemmin piirroskuvallinen tamma, joka niinikään myytiin vuonna 2013. Kasvatteja meille ei rodusta koskaan syntynyt. Kun pari vuotta sitten ostin Kerpan vanhan kasvatin Shagbag of Radonin törmäsin sellaiseen ongelmaan, ettei hevoskokoisia hackneyta pahemmin löydy enää muilta talleilta. Silloin kymmenisen vuotta takaperin muistan joihinkin yksittäisiin yksilöihin törmänneeni, mutta nykytilanne on huomattavasti huonompi - olen muistaakseni törmännyt vain kahteen tuontisukuiseen yksilöön, jotka asustelevat Lukariksen Hevoskeskuksessa. Niinpä meidän orimme onkin edelleen vailla jälkikasvua. Muutama tuontihackney olisikin oikein huomattava, mukava lisä rodun virtuaalipopulaation kannalta.

Marwar

Marwareihin törmää virtuaalimaailmassa satunnaisesti ja meiltäkin löytyy vain yksi yksilö tallista. Sukua sillä on ongelmalliset kaksi polvea, eli yhtä "pitkäsukuisia" ei tahdo oikein löytyä ja jos löytyy, niin suvussa vilahtelee samoja nimiä. Uuden veren tuominen palvelisi siis jälleen sekä omaa kasvatustani, että rodun kokonaistilannetta.

Missourinfoxtrotter

Etenkin pidempisukuisilla, eli tässä tapauksessa kolmipolvisilla, tuntuu kumppanin etsiminen olevan vaikeaa. Kuten marwareilla, pidempisukuisempia ei oikein tahdo löytyä ja jos löytyy, niin samat tutut nimet pomppivat jälleen esille. Missourinfoxtrottereita on ainakin omasta mielestäni näkynyt virtuaalimaailmassa viime aikoina hieman aikaisempaa enemmän (tai sitten minusta vain tuntuu siltä, nyt kun löysin pari uutta rotuun keskittyvää tallia, mm. Glademist Foxtrotters ja Tennessee), joten tämän rodun kohdalla haluaisin uusia yksilöitä talliini lähinnä vain huvin vuoksi - ja siksi, että askellajihevoset ovat omissa kirjoissani tällä hetkellä erittäin pop.

Amerikanponi, eestinhevonen, kaspianponi, konik, ylämaanponi

Näitä rotuja yhdistävä tekijä on se, että minulla on vain syystä x kova tarve saada lisää näiden rotujen edustajia talliin. Neljän ensimmäisen kohdalla syy lienee se, ettei näiden rotujen edustajiin törmää kovinkaan usein muilla talleilla ja jos törmää, niin ongelmaksi koituvat suvun pituus ja/tai suvussa esiintyvät nimet. Ylämaanponien kanssa en oikeastaan edes osaa sanoa mitään muuta syytä, kuin että niitä olisi muuten vain ihan hauska saada lisää talliin.


Toinen osa, jossa käsittelen rotuja, joita haluaisin ottaa "uutuuksina" Angrenin valikoimaan, julkaistaan hieman myöhemmin tässä kuussa.


Onko sinulla tallissasi jokin rotu/rotuja, joiden edustajia haluaisit talliisi lisää?

Kommentit

Suositut tekstit