Angrenin syksyn hevoshankintoja

Syksyn aikana Angreniin on syntynyt paljon varsoja tallin omalle kasvattajanimelle, minkä lisäksi olen tuonut jonkin verran uusia hevosia, mm. pienen lauman breatgnenhevosia kasvatuksen jatkumisen mahdollistamiseksi. Näiden lisäksi talliin on syksyn aikana eksynyt myös muutamia tilausvarsoja sekä yksi Ljóman kasvattimyynnistä ostettu varsa. Näistä haluaisinkin osan nyt esitellä teille.


Elo-syyskuun vaihteessa talliin muutti ionicilainen tilausvarsa Cora, jonka emän sukujuujet ovat osittain Sîr Angrenin historiassa: Coran emä ja emänemä ovat Angrenin kasvatteja aivan 2010-luvun alkupuolelta ja emänemänemän CT Cirian olen ostanut Amdalta Chertiablesta arviolta vuonna 2010. Kun myin Coran emän Coral al Daydreamin pois vuonna 2014, sammui tämä tammalinja ja samalla tamman vaikutus Angrenin arabien joukossa kokonaan. Olinkin erittäin iloinen huomatessani Coralin olevan vielä hengissä ja että tästä järjestyi tilausvarsa. Suvullisestihan Cora ei tuo meidän arabikasvatukseen juurikaan mitään uutta, sillä sen isä asustaa Angrenissa, mutta tietynlaista nostalgia- tai tunnearvoa kylläkin.

Alati kasvava mangalargalaumamme sai uutta vahvistusta tuontisukuisesta Estrela-orista, joka muutti Angreniin TK:lta Wolf Creek Ranchilta. Törmäsin myynnissä olevaan oriin täysin sattumalta ja koska mangalargat ovat tällä hetkellä ehdottomasti yksi minua eniten inspiroivista ja kiinnostavista roduista eikä ori ollut sukua jo tallista ennestään löytyville hevosille, jätin siitä ostotarjouksen.

Beast saapui meille syyskuussa Ljómasta tallin kasvattimyynnin kautta. Missourinfoxtrotterien kanssa on ollut melko haastavaa viime aikoina, sillä samat nimet pyörivät suvuissa eikä pitkäsukuisempia (tässä tapauksessa siis ihan "vain" kolmipolvista yksilöä) tahdo löytää. Beast tuokin siis suvullisesti mukavaa vaihtelua missourinfoxtrotterlaumaamme!

Tämä eestinhevoskaksikko saapui Angreniin lokakuun alussa. Törmäsin sattumalta Sakkuran muutamaan vanhaan eestinhevoseen, joista tietenkin kävin pyytämässä varsaa, sillä Angrenin eestiläiset ovat kaikki pitkälti sukua keskenään eikä eestiläisiin, etenkään suvullisiin sellaisiin, turhan usein törmää. Marilinin emä valikoitui Delmenhorstin tuontitammojen joukosta. Tähän kaksikkoon olen kyllä erittäin tyytyväinen - aina on kiva saada uutta verta talliin etenkin harvinaisempien rotujen kohdalla ja etenkin silloin, jos hevosten suvuissa on vähän jotain vanhempia yksilöitä.

Kommentit

Suositut tekstit